Spletni preizkus slovenskega tipkanja

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Spletni brezplačni test hitrosti tipkanja Slovenija

Tipkanje na dotik je način, na katerega oseba tipka, ne da bi gledala na tipkovnico. Ideja je, da vsak prst je lasten nabor območij na tipkovnici in ta področja morate vaditi in se naučiti. torej vaš prstni spomin se nauči teh področij in tipkate, ne da bi gledali na tipkovnico.

Sedeči položaj in drža za tipkanje

  • Sedite vzravnano in položaj vrtenja je vzravnan.
  • Komolci naj bodo pokrčeni pod pravim kotom.
  • Obrnite se proti zaslonu z rahlo nagnjeno glavo naprej.
  • Razdalja med očmi in zaslonom naj bo 45 do 70 cm.
  • Zapestje se lahko dotakne mize in položi prst na tipkovnico. Nikoli ne premikajte telesa težo na zapestje. Izogibajte se obremenitvi mišic ramen, rok in zapestja.

Položaj v domači vrsti

Domača vrstica je srednja vrstica tipkovnice, ki je osrednja za vse ostale vrstice. Postavite prste nad tipke domače vrstice, ki sta ASDF in JKL; vam omogoča, da lažje dosežete druge vrstice na tipkovnici.

Kako povečati hitrost tipkanja s povprečnega tipkanja (40 WPM) na hitro tipkanje (70 WPM).

Osredotočanje na natančnost namesto na hitrost

Velika napaka, ki jo naredi skoraj vsak človek, ko se osredotoča na samo hitrost tipkanja. Najbolje bi bilo, če bi se osredotočili na tipkanje brez napak. Ne pozabite, natančnost je več pomembna kot hitrost tipkanja. Na primer, če imate hitrost 90 WPM, vendar je stopnja natančnosti le 80 %, to pomeni, da potrebujejo zelo dolgo časa za odpravo napak. Na koncu lahko vidite, da se bo vaša povprečna hitrost tipkanja zmanjšala veliko. Najprej se osredotočite na natančnost po tej hitrosti. Če boste redno vadili, se bo vaša hitrost tipkanja povečala samodejno.

Pravilna postavitev prstov

Domača vrstica je srednja vrstica tipkovnice, ki je osrednja za vse druga vrsta. Postavite prste nad tipke domače vrstice, ki sta ASDF in JKL; vam omogoča, da lažje dosežete druge vrstice na tipkovnici.

Položite prste in jih položite na ASDF in JKL; ključi, ki so ki se nahaja v srednji vrsti črkovnih tipk. Ta vrstica se imenuje HOME ROW, ker vedno začnete s temi tipkami in se vedno vračajte k njim.

Lahko občutite rahlo izboklino na F in Tipke J pod kazalci. Te tipke ste našli, ne da bi pogledali na tipkovnico.

Povprečna hitrost tipkanja

Najprej morate preveriti, kako hitro tipkate. Če prideš med 35 WPM do 45 WPM, potem imate povprečno pisalno napravo. Dovolj je, da dobite delo strojepisca kot tajnica, računovodja ali strojepiska. Če dobite manj kot 35 WPM, to pomeni, da izboljšate svoje tipkanje za vsaj 40 WPM.