Онлине тест куцања на српском језику

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Бесплатни онлајн тест брзине куцања на српском језику

Куцање додиром је начин на који особа куца без гледања у тастатуру. Идеја је да сваки прст је сопствени скуп области на тастатури и морате да вежбате и научите те области. Тако меморија вашег прста научи те области и куцате без гледања у тастатуру.

Положај седења и положај за куцање

  • Седите усправно са усправним положајем окретања.
  • Држите лактове савијене под правим углом.
  • Окрените се према екрану са благо нагнутом главом напред.
  • Одржавајте растојање између очију и екрана од 45 до 70 цм.
  • Зглоб може да додирне сто и стави прст на тастатуру. Никада не померајте своје тело тежину за ваш зглоб. Избегавајте напрезање мишића рамена, руку и зглобова.

Позиција у матичном реду

Почетни ред је средњи ред тастатуре који је централни за све остале редове. Постављање прстију преко тастера за почетни ред који је АСДФ и ЈКЛ; вам омогућава да лакше дођете до других редова на тастатури.

Како да повећате брзину куцања са просечног куцања (40 ВПМ) на брзо куцање (70 ВПМ).

Фокусирање на тачност, а не на брзину

Велика грешка коју скоро свака особа чини, фокусирајући се на само брзина куцања. Било би најбоље да се концентришете на куцање без грешака. Запамтите, тачност је више важније од брзине куцања. На пример, ако имате брзину од 90 ВПМ, али стопу тачности од само 80%, то значи да потребно је много времена да се исправе грешке. Дакле, на крају, можете видети да ће се ваша просечна брзина куцања смањити много. Фокусирајте се на тачност прво након те брзине. Ако редовно вежбате, брзина куцања ће се повећати аутоматски.

Правилно постављање прста

Почетни ред је средњи ред тастатуре који је централни за све други ред. Постављање прстију преко тастера за почетни ред који је АСДФ и ЈКЛ; вам омогућава да лакше дођете до других редова на тастатури.

Поставите прсте и ставите их на АСДФ и ЈКЛ; кључеви који су који се налази у средњем реду тастера са словима. Овај ред се зове ХОМЕ РОВ јер увек почињете од ових тастера и увек им се враћајте.

Можете да осетите благо неравнину на Ф и Тастери Ј испод кажипрста. Пронашли сте ове тастере без гледања у тастатуру.

Просечна брзина куцања

Прво морате да проверите колико брзо куцате. Ако уђете између 35 ВПМ до 45 ВПМ онда имате просечну машину за куцање. Довољно је да добијете посао дактилографа као секретар, рачуновођа или дактилограф. Ако добијете мање од 35 ВПМ, то значи да ћете побољшати своје куцање најмање 40 ВПМ.