test online de dactilografiere romana

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Test de viteză de tastare online gratuit în limba română

Tastarea tactilă este o modalitate prin care o persoană introduce fără să se uite la tastatură. Ideea este că fiecare degetul este propriile seturi de zonă de pe tastatură și trebuie să exersați și să învățați acele zone. Asa de memoria degetelor învață acele zone și tastezi fără să te uiți la tastatură.

Poziția șezut și postura pentru tastare

  • Stați drept cu poziția de rotire dreaptă.
  • Ține-ți coatele îndoite în unghiul corect.
  • Îndreptați-vă spre ecran cu capul ușor înclinat înainte.
  • Păstrați distanța dintre ochi și ecran ar trebui să fie de 45 până la 70 cm.
  • Încheietura poate atinge partea de sus a mesei și poate plasa degetul pe tastatură. Nu-ți muta niciodată corpul greutate la încheietura mâinii. Evitați forțarea mușchilor umărului, brațelor și încheieturii mâinii.

Poziția rândului principal

Rândul de acasă este un rând din mijloc al tastaturii, care este central pentru toate celelalte rânduri. Poziționând degetele peste tastele rândului de pornire care este ASDF și JKL; vă permite să ajungeți mai ușor la alte rânduri de pe tastatură.

Cum să vă măriți viteza de tastare de la tastare medie (40 WPM) la tastare rapidă (70 WPM).

Concentrarea pe precizie și nu pe viteză

O greșeală majoră pe care o face aproape fiecare persoană, concentrându-se pe numai viteza de tastare. Cel mai bine ar fi să vă concentrați pe tastarea fără erori. Amintiți-vă, precizia este mai mult important decât viteza de tastare. De exemplu, dacă aveți o viteză de 90 WPM, dar o rată de precizie de doar 80%, înseamnă că nevoie de foarte mult timp pentru a remedia erorile. Deci, în cele din urmă, puteți vedea că viteza medie de tastare va scădea mult. Concentrați-vă pe precizie mai întâi după acea viteză. Dacă exersați în mod regulat, viteza de tastare va crește automat.

Plasarea corectă a degetelor

Rândul de pornire este un rând din mijloc al tastaturii care este central pentru toate celălalt rând. Poziționând degetele peste tastele rândului de pornire care este ASDF și JKL; vă permite să ajungeți mai ușor la alte rânduri de pe tastatură.

Puneți-vă degetele și puneți-le pe ASDF și JKL; chei care sunt situat în rândul din mijloc al tastelor cu litere. Acest rând se numește HOME ROW pentru că întotdeauna începeți de la aceste taste și întoarce-te mereu la ei.

Puteți simți o linie ușor denivelată pe F și Tastele J sub degetele arătător, ați găsit aceste taste fără să vă uitați la tastatură.

Viteza medie de tastare

Mai întâi trebuie să verificați cât de repede scrieți. Dacă intrați între 35 WPM la 45 WPM, atunci aveți un tipar mediu. Este suficient să obții jobul de dactilograf ca secretar, contabil sau dactilograf. Dacă obțineți mai puțin de 35 WPM, înseamnă că vă îmbunătățiți tastarea cu cel puțin 40 WPM.