Norsk skrivetest på nett

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Nettbasert gratis norsk skrivehastighetstest

Berøringstasting er en måte en person skriver på uten å se på tastaturet. Tanken er at hver finger er egne sett med område på tastaturet, og du må øve og lære disse områdene. Så fingerminnet ditt lærer disse områdene og du skriver uten å se på tastaturet.

Sittende stilling og holdning for skriving

  • Sitt rett med spinnposisjonen rett.
  • Hold albuene bøyd i riktig vinkel.
  • Sett mot skjermen med hodet litt vippet fremover.
  • Hold avstanden mellom øynene og skjermen din bør være 45 til 70 cm.
  • Håndleddet kan berøre bordplaten og plassere fingeren på tastaturet. Forskyv aldri kroppen din vekt til håndleddet. Unngå belastning på skulder-, arm- og håndleddsmuskler.

Hjemmeradposisjon

Hjem-raden er en midtre rad på tastaturet som er sentral i alle de andre raden. Plasser fingrene over tastene på startraden som er ASDF og JKL; lar deg lettere nå andre rader på tastaturet.

Slik øker du skrivehastigheten fra gjennomsnittlig skriving (40 WPM) til rask skriving (70 WPM).

Fokusering på nøyaktighet fremfor hastighet

En stor feil som nesten alle gjør, ved å fokusere på bare skrivehastighet. Det beste ville være om du konsentrerer deg om feilfri skriving. Husk at nøyaktighet er mer viktig enn skrivehastighet. For eksempel, hvis du har en hastighet på 90 WPM, men en nøyaktighet på bare 80 %, betyr det at du trenger veldig lang tid på å rette opp feilene. Så til slutt kan du se at den gjennomsnittlige skrivehastigheten din vil reduseres mye. Fokuser på nøyaktigheten først etter den hastigheten. Hvis du trener regelmessig, vil skrivehastigheten øke automatisk.

Riktig fingerplassering

Hjemraden er en midtre rad på tastaturet som er sentral for alle den andre raden. Plasser fingrene over tastene på startraden som er ASDF og JKL; lar deg lettere nå andre rader på tastaturet.

Plasser fingrene og sett dem på ASDF og JKL; nøkler som er plassert i den midterste raden av bokstavtastene. Denne raden kalles HOME ROW fordi du alltid starter fra disse tastene og alltid gå tilbake til dem.

Du kan føle en litt buet linje på F og J-tastene under pekefingrene. Du må finne disse tastene uten å se på tastaturet.

Gjennomsnittlig skrivehastighet

Først må du sjekke hvor raskt du skriver. Hvis du kommer mellom 35 WPM til 45 WPM så har du en gjennomsnittlig typer. Det er nok å få skrivejobben som sekretær, regnskapsfører eller maskinskriver. Hvis du får mindre enn 35 WPM, betyr det at du forbedrer skrivingen med minst 40 WPM.