Online magyar gépelési teszt

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Ingyenes online magyar gépelési sebesség teszt

Az érintéses gépelés egy módja annak, hogy a felhasználók anélkül gépeljenek, hogy ránéznének a billentyűzetre. Az ötlet az, hogy mindegyik Az ujj saját területkészlet a billentyűzeten, és ezeket a területeket gyakorolnod és tanulnod kell. Így az ujjmemória megtanulja ezeket a területeket, és anélkül gépel, hogy ránézne a billentyűzetre.

Ülés és testtartás gépeléshez

  • Üljön egyenesen úgy, hogy a centrifugálás helyzete egyenes legyen.
  • Tartsa a könyökét megfelelő szögben behajlítva.
  • Nézzen fel a képernyő felé enyhén előrehajtott fejjel.
  • A szeme és a képernyő közötti távolságnak 45–70 cm-nek kell lennie.
  • A csukló érintheti az asztalt, és ráhelyezheti az ujját a billentyűzetre. Soha ne mozdítsa el a testét súlya a csuklójához. Kerülje a váll-, kar- és csuklóizmok megerőltetését.

Kezdő sor pozíciója

A kezdősor a billentyűzet középső sora, amely a többi sor középpontjában áll. Helyezze ujjait a kezdősor billentyűire, amelyek ASDF és A JKL; segítségével könnyebben elérheti a billentyűzet többi sorát.

Hogyan növelheti a gépelési sebességet az átlagos gépelésről (40 WPM) a gyors gépelésre (70 WPM).

A sebesség helyett a pontosságra összpontosítva

Egy komoly hiba, amelyet szinte mindenki elkövet, ha a csak gépelési sebesség. Az lenne a legjobb, ha a hibamentes gépelésre koncentrálna. Ne feledje, a pontosság több fontosabb, mint a gépelési sebesség. Például, ha 90 WPM sebességgel rendelkezik, de a pontossága mindössze 80%, ez azt jelenti, hogy nagyon hosszú időre van szükség a hibák kijavításához. Így végül láthatja, hogy az átlagos gépelési sebessége csökkenni fog nagyon. A sebesség után először a pontosságra koncentráljon. Ha rendszeresen gyakorol, a gépelési sebessége megnő automatikusan.

Az ujjak megfelelő elhelyezése

A kezdősor a billentyűzet középső sora, amely minden számára központi a másik sor. Helyezze ujjait a kezdősor billentyűire, amelyek ASDF és A JKL; segítségével könnyebben elérheti a billentyűzet többi sorát.

Helyezze ujjait az ASDF-re és a JKL-re; kulcsok, amelyek a betűbillentyűk középső sorában található. Ezt a sort HOME ROW-nak hívják, mert mindig ezekről a billentyűkről indul és mindig térjen vissza hozzájuk.

Az F-en és a J billentyűk a mutatóujja alatt. Ezeket a billentyűket anélkül találja meg, hogy a billentyűzetre nézne.

Átlagos gépelési sebesség

Először is ellenőriznie kell, milyen gyorsan gépel. Ha 35 közé kerülsz WPM 45 WPM, akkor átlagos géped van. Elég, ha titkári, könyvelői vagy gépírói állást kap. Ha 35 WPM-nél kevesebbet kap, az azt jelenti, hogy legalább 40 WPM-et javít a gépelésen.