Online-suomen kirjoituskoe

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Verkossa ilmainen suomenkielinen kirjoitusnopeustesti

Kosketuskirjoitus on tapa, jolla henkilö kirjoittaa katsomatta näppäimistöön. Ajatuksena on, että jokainen sormi on omat aluesarjat näppäimistöllä ja sinun täytyy harjoitella ja opetella niitä alueita. Niin sormimuisti oppii nämä alueet ja kirjoitat katsomatta näppäimistöä.

Istuma-asento ja asento kirjoittamista varten

  • Istu suorassa pyöritysasennossa.
  • Pidä kyynärpääsi koukussa oikeassa kulmassa.
  • Katso näyttöä kohti päätäsi hieman eteenpäin kallistettuna.
  • Säilytä silmäsi ja näytön välinen etäisyys 45–70 cm.
  • Ranne voi koskettaa pöytälevyä ja asettaa sormesi näppäimistölle. Älä koskaan siirrä vartaloasi painoa ranteeseesi. Vältä olkapään, käsivarsien ja ranteiden lihasten rasitusta.

Kotirivin sijainti

Kotirivi on näppäimistön keskirivi, joka on kaikkien muiden rivien keskellä. Aseta sormesi kotirivin näppäinten päälle, jotka ovat ASDF ja JKL; avulla pääset helpommin muille näppäimistön riveille.

Kirjoitusnopeuden lisääminen keskimääräisestä kirjoittamisesta (40 WPM) nopeaan kirjoittamiseen (70 WPM).

Keskity tarkkuuteen nopeuden sijaan

Suuri virhe, jonka melkein jokainen tekee keskittyessään vain kirjoitusnopeus. Olisi parasta, jos keskittyisit virheettömään kirjoittamiseen. Muista, että tarkkuus on enemmän tärkeämpää kuin kirjoitusnopeus. Jos sinulla on esimerkiksi 90 WPM nopeus, mutta tarkkuus on vain 80 %, se tarkoittaa, että vaatii pitkän ajan virheiden korjaamiseen. Joten lopulta voit nähdä, että keskimääräinen kirjoitusnopeutesi laskee paljon. Keskity tarkkuuteen ensin tämän nopeuden jälkeen. Jos harjoittelet säännöllisesti, kirjoitusnopeus kasvaa automaattisesti.

Oikea sormen sijoittelu

Kotirivi on näppäimistön keskirivi, joka on keskeinen kaikille toinen rivi. Aseta sormesi kotirivin näppäinten päälle, jotka ovat ASDF ja JKL; avulla pääset helpommin muille näppäimistön riveille.

Aseta sormesi ASDF:lle ja JKL:lle. avaimet, jotka ovat sijaitsee kirjainnäppäinten keskirivillä. Tätä riviä kutsutaan HOME ROW -riviksi, koska aloitat aina näistä näppäimistä ja palaa aina heidän luokseen.

Voit tuntea hieman kuoppaviivaa F- ja J-näppäimet etusormiesi alla. Löydät nämä näppäimet katsomatta näppäimistöön.

Keskimääräinen kirjoitusnopeus

Ensin sinun on tarkistettava, kuinka nopeasti kirjoitat. Jos pääset 35 väliin WPM on 45 WPM, niin sinulla on keskimääräinen kirjoitin. Riittää, kun saat konekirjoitustyön sihteerinä, kirjanpitäjänä tai konekirjoittajana. Jos saat alle 35 WPM, se tarkoittaa, että parannat kirjoittamistasi vähintään 40 WPM.