Online typetest Nederlands

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Online gratis Nederlandse typsnelheidstest

Blind typen is een manier waarop iemand typt zonder naar het toetsenbord te kijken. Het idee is dat elk vinger is een eigen gebied op het toetsenbord en je moet dat gebied oefenen en leren. Dus je vingergeheugen leert dat gebied en je typt zonder naar het toetsenbord te kijken.

Zithouding en houding bij het typen

  • Zit rechtop met uw draaipositie recht.
  • Houd je ellebogen in de juiste hoek gebogen.
  • Kijk naar het scherm met je hoofd iets naar voren gekanteld.
  • De afstand tussen uw ogen en het scherm moet 45 tot 70 cm zijn.
  • De pols kan het tafelblad raken en uw vinger op het toetsenbord plaatsen. Verplaats nooit uw lichaam gewicht aan uw pols. Voorkom overbelasting van de schouder-, arm- en polsspieren.

Positie thuisrij

De thuisrij is een middelste rij van het toetsenbord die centraal staat in alle andere rijen. Plaats uw vingers op de toetsen van de thuisrij, dat is ASDF en Met JKL; kunt u gemakkelijker andere rijen op het toetsenbord bereiken.

Hoe u uw typesnelheid kunt verhogen van gemiddeld typen (40 WPM) naar snel typen (70 WPM).

Focus op nauwkeurigheid in plaats van snelheid

Een grote fout die bijna iedereen maakt door zich te concentreren op de alleen typsnelheid. Het zou het beste zijn als u zich concentreert op foutloos typen. Vergeet niet dat nauwkeurigheid meer is belangrijker dan typsnelheid. Als u bijvoorbeeld een snelheid van 90 WPM heeft maar een nauwkeurigheidspercentage van slechts 80%, betekent dat dat u veel tijd nodig hebben om de fouten te herstellen. Dus uiteindelijk kun je zien dat je gemiddelde typesnelheid zal afnemen veel. Focus eerst op de nauwkeurigheid na die snelheid. Als je regelmatig oefent, zal je typesnelheid toenemen automatisch.

juiste vingerplaatsing

De thuisrij is een middelste rij van het toetsenbord die centraal staat in alle de andere rij. Plaats uw vingers op de toetsen van de thuisrij, dat is ASDF en Met JKL; kunt u gemakkelijker andere rijen op het toetsenbord bereiken.

Plaats je vingers en leg ze op de ASDF en JKL; sleutels die zijn bevindt zich in de middelste rij van de lettertoetsen. Deze rij wordt HOME ROW genoemd omdat u altijd met deze toetsen begint en keer er altijd naar terug.

Je voelt een lichte hobbellijn op F en J-toetsen onder uw wijsvingers. U moet deze toetsen vinden zonder naar het toetsenbord te kijken.

Gemiddelde typsnelheid

Eerst moet je controleren hoe snel je typt. Als je tussen de 35 komt WPM tot 45 WPM dan heb je een gemiddelde typer. Het volstaat om de typebaan als secretaresse, accountant of typiste te krijgen. Als u minder dan 35 WPM krijgt, betekent dit dat u uw typen verbetert met ten minste 40 WPM.