Online dansk skrivetest

Typing Speed Result

WPM

Keystroke

Correct

Incorrect

Accuracy

Fast Fluent Averaage Slow
WPM 70+ WPM 45 to WPM 69 WPM 35 to WPM 44 WPM 15 to WPM 34

Your Recent WPM Scores

...

Increase Your Typing Speed

Start Typing Lessons

Online gratis dansk skrivehastighedstest

Touch Typing er en måde, en person skriver på uden at se på tastaturet. Tanken er, at hver finger er egne sæt områder på tastaturet, og du skal øve og lære disse områder. Så din fingerhukommelse lærer disse områder, og du skriver uden at se på tastaturet.

Siddeposition og arbejdsstilling til skrivning

  • Sid lige med din spinposition lige.
  • Hold albuerne bøjet i den rigtige vinkel.
  • Vend mod skærmen med hovedet lidt fremad.
  • Oprethold afstanden mellem dine øjne og skærmen skal være 45 til 70 cm.
  • Håndleddet kan røre bordpladen og placere din finger på tastaturet. Skift aldrig din krop vægt til dit håndled. Undgå belastning af skulder, arme og håndledsmuskler.

Startrækkeposition

Hjemmerækken er en midterrække på tastaturet, der er central for alle de andre rækker. Placer dine fingre over tasterne på startrækken, der er ASDF og JKL; giver dig mulighed for lettere at nå andre rækker på tastaturet.

Sådan øger du din skrivehastighed fra gennemsnitlig skrivning (40 WPM) til hurtig skrivning (70 WPM).

Fokusering på nøjagtighed frem for hastighed

En stor fejl, som næsten enhver person begår, ved at fokusere på kun skrivehastighed. Det ville være bedst, hvis du koncentrerer dig om den fejlfrie indtastning. Husk, nøjagtighed er mere vigtigt end skrivehastighed. For eksempel, hvis du har en hastighed på 90 WPM, men en nøjagtighed på kun 80 %, betyder det, at du skal bruge meget lang tid på at rette fejlene. Så i sidste ende kan du se, at din gennemsnitlige skrivehastighed vil falde en masse. Fokuser først på nøjagtigheden efter den hastighed. Hvis du øver dig regelmæssigt, vil din skrivehastighed øges automatisk.

Korrekt fingerplacering

Startrækken er en midterste række på tastaturet, der er central for alle den anden række. Placer dine fingre over tasterne på startrækken, der er ASDF og JKL; giver dig mulighed for lettere at nå andre rækker på tastaturet.

Placer dine fingre og sæt dem på ASDF og JKL; nøgler som er placeret i den midterste række af bogstavtasterne. Denne række kaldes HOME ROW, fordi du altid starter fra disse taster og vend altid tilbage til dem.

Du kan mærke en let bump linje på F og J-taster under dine pegefingre. Du skal finde disse taster uden at kigge på tastaturet.

Gennemsnitlig skrivehastighed

Først skal du tjekke, hvor hurtigt du skriver. Hvis du kommer mellem 35 WPM til 45 WPM, så har du en gennemsnitlig typer. Det er nok at få skrivejobbet som sekretær, revisor eller maskinskriver. Hvis du får mindre end 35 WPM, betyder det, at du forbedrer din indtastning med mindst 40 WPM.